Curs d’Escalada en Fissures

Dominar correctament la tècnica de fissures proporciona un gran avantatge a l’hora d’escalar en gran paret, ja sigui al Pirineu, als Alps, a Yosemite, a Noruega, etc. O gaudir al màxim en llocs mítics com ara Annot, Galayos o Indian Creek. Aquesta formació única, impartida per un tècnic especialista, et donarà una base sòlida per iniciar-te al divertit món de les fissures, amb eficàcia i seguretat.


Continguts del curs

 • Coneixement del material necessari: guants, esparadrap, peus de gat més adients i proteccions flotants.
 • Tècniques de “taping” amb esparadrap.
 • Tècniques d’encastament del tronc superior: fissures de dits, “ring lock”, encastament de mans, punys i papallona.
 • Tècniques d’encastament de peus: punta, torsió, taló-lateral.
 • Estratègies per optimitzar esforços.
 • Tips bàsics per organitzar-se el material a l’arnès i col·locar friends i tascons amb rapidesa i seguretat.

Planificació

Dia 1: teòrico-pràctica a la Panxa del Bou (Sabadell). 

Aprendrem una base sòlida gràcies als simuladors de fissura dels quals disposa aquesta escola d’escalada.

Dia 2: Santa Coloma de Farners.

Realitzarem un “tour” intensiu, a la roca natural, per algunes de les millors fissures de la zona. Serà una jornada totalment pràctica, on polirem habilitats i solucionarem els problemes típics que apareixen a l’escalada real.

Requisits d’accés

Per aprofitar al màxim els continguts del curs és recomanable dominar una dificultat mínima de 6b a vista.

Material necessari

 • Arnès
 • Peus de gat
 • Casc

Material opcional

L’instructor d’aquest curs

GERBER CUCURELL

Tècnic d’Esports en Escalada i especialista escalada tradicional. Ha repetit fissures de dificultat com ara Pure Finger (7c a vista, a Annot) o Ma Dalton (7b+, a l’Aiguille du Midi). També ha encadenat fins a 8a en autoprotecció. La seva metodologia d’ensenyament, basada en l’ordre, la simplicitat, els exercicis pràctics i en el suport constant a alumne, proporciona un aprenentatge sòlid i efectiu, totalment enfocat a l’escalada real.

Preus i ratios

Places limitades a TRES ALUMNES / UN INSTRUCTOR.

 • Preu normal: 229 €
 • Preu socis Roca Nua: 189 € (el preu reduït s’aplica als que ja són socis abans de la publicació del curs).

Reserva la teva plaça

Per completar la inscripció cal fer l’ingrés al número de compte:
ES12 1491 0001 2221 2262 8627 (Triodos Bank), posant en el concepte el teu nom abans de 48 hores, a comptar des del moment d’enviar el formulari d’inscripció (enviar justificant de l’ingrés al correu de l’associació: info@rocanua.org).

Política de reserva i cancel·lació:
L’associació es reserva el dret a canviar el dia i el lloc de l’activitat per causes meteorològiques o per justificació mèdica o de força major per part dels instructors. En aquests casos l’associació es farà una proposta de dates als alumnes. En cas de no arribar a cap acord es farà la devolució íntegra de l’import del curs.
Es retornarà el 100% de l’import per motius de força major presentant el justificant corresponent (motius mèdics, judici, accident, etc). En cas d’anul·lació injustificada es retornarà el 70% de l’import si s’avisa amb 72 hores d’antelació a la data del curs. No es faran devolucions si s’avisa amb menys de 72h d’antelació a la data del curs o no es presenta a l’hora acordada.