Curs d’escalada tradicional a l’Estartit

El passat cap de setmana 29 i 30 de maig vam dur a terme un curs d’escalada tradicional a l’Estarit (originalment organitzat pels dies 17 i 18 d’abril, però el covid va fer aplaçar-lo).
Des de l’associació teníem, sens dubte, un repte doble. Transmetre la nostra passió per l’escalada tradicional i fer-ho en un entorn tan salvatge com són els penya-segats de l’Estartit.

L’objectiu principal va consistir en deixar enrere tots els prejudicis adquirits en relació a l’escalada tradicional i gaudir d’aquesta fins al punt d’aconseguir escalar al nostre límit esportiu vies que ni tan sols hauríem concebut, confiant en les nostres capacitats i en les dels nostres companys de cordada.

La resposta dels participants va ser fantàstica, doncs tots els dubtes inicials es van dissoldre experimentant amb el material i només ens va caldre volar sobre les nostres peces per a sentir-nos alliberats del tot, assumint el compromís mental inherent a l’escalada i gaudint sense complexes del que aquesta ens ofereix, sense delegar en ningú la nostra seguretat.

Des de l’associació Roca Nua fem una valoració molt positiva del curs i animem a tots els participants a seguir gaudint i aprenent de tot el que ens ofereix l’escalada tradicional i dels entorns immillorables on es practica.