Resum de la Trobada Roca Nua Montserrat 2019

Només han passat dos dies des que ens despedíem dels participants, acompanyants i col·laboradors a les portes del refugi de Sant Benet i sembla que hagin passat setmanes. La intensitat dels esdeveniments ha estat tanta, que el temps sembla haver-se aturat, per després deformar-se, per finalment escorre’s entre els dits.

El que ha succeït a Sant Benet aquest cap de setmana ha sigut galàctic! Una trentena de persones dormien, repartides entre el refugi i les baumes properes, amb somnis o sense, però tots amb una idea en comú als seus pensaments: escalada tradicional.

Des del divendres al vespre que va arribar tothom, fins diumenge a la tarda que va marxar, els protagonistes han sigut els merlets, els tricams, els totemcams i les agulles montserratines. Els escaladors formaven cordades de dos o de tres, sempre amb algun membre experimentat en les arts de l’autoprotecció montserratina, i amb humilitat i afany aventurer afrontaven la via escollida. Els objectius eren diversos i molt repartits. Des de la Panxa del Bisbe fins la Momieta es veien cordades. Majer Jofer, Corte Inglés, Fada Maldí, Benzina i Foc, Normal de la Mòmia, Ves-t’ho Pensant, Moby Dick, Vanitat Oculta… Mai abans tanta gent en tan poc temps s’havia plantejat la possibilitat d’ascendir-les!

Els assistents, tots amb experiència escaladora, han pogut aprendre noves formes d’assegurament i una manera diferent d’afrontar una ascensió en conglomerat, que obliga a afinar els sentits, la imaginació i a posar més dosi de valor i capacitat de patiment. En definitiva, tot allò que cal tenir per ser un bon escalador.
Cal que aquestes coses segueixin succeint. Amb trobades o sense, hem de viure immersos en l’emoció del repte cap al desconegut, afrontant les pors, els nervis i les incerteses, vivint les frustracions, les victòries i les derrotes, les alegries i les tristeses… Per que és d’això del que va la vida… És d’això del que va l’escalada…

Ens veiem en el camí.

Agraïm la col·laboració de Liqen MediaLapanxadelbouSant Jeroni Cafè & Restaurant , Totem Cams, Ajuntament d’Abrera, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat i al Mountain Wilderness Catalunya que gracies a la seva contribució han ajudat a la realització de la trobada.

Fotos: Liqen Media